Hussein Gholami
Hassan Gholami
Daniel Mattsson
Christian Lantz     Publik: 70

Vinst med 0-2 i den på förhand svåra bortamatchen på Tavlebordsvallen i Gilleby. Ett resultat som gav oss ett försprång med 4 poäng i tabellen, och ett ypperligt tillfälle att avgöra serien i hemmamatchen mot Strömstad nästa vecka. Efterdyningarna från stormen Knud skulle sätta sin prägel på denna match, och det var inte lätt för något av lagen att få till något ordnat spel. Vi startar i medvind, fast det verkar inte vara till någon fördel alls. Gilleby är det bättre laget inledningsvis, och vi ligger lite långt ifrån i markering. De kommer ofta runt på kanterna, men tur för oss är att de inte riktigt är i position när inspelen kommer utan vi kan avvärja dessa lägen. Ju längre halvleken går så tycker jag att vi jämnar ut spelet något, utan att för den skull ta över matchen. Efter ca 25 minuter får vi en frispark i bra läge som Nicky skjuter i målvaktens hörn, en försvarare styr bollen i andra hörnet och 0-1 är ett faktum. Vi tänkte väl att vi skulle ta över och dominera lite mer nu, och kanske få med oss något mer mål innan vi skulle ut i motvinden i andra, men 1-0 står sig till paus. Vi kände en viss oro inför andra halvlek, nu när Gilleby kunde dra nytta av den starka vinden. Vi beslutade att ändra lite i uppställningen och ligga tätare i defensiven. Killarna var rörande överens om att här skulle inte bjudas på något, utan vi skulle kriga om varenda millimeter av planen. Jag tycker att vi lyckas bra med matchplanen i andra, och vi spelar väldigt stabilt genom hela halvleken. Det är inte mycket farligheter vi släpper till och vi hotar dem hela tiden i omställningar. Det är också på en omställning som matchen avgörs när vi vinner boll på mitten och Jonas hittar Jesper med en fin genomskärare, Jesper gör inget misstag utan rullar kyligt in 0-2 mellan målvaktens ben. Gilleby flyttar mycket folk på slutet men det känns aldrig riktigt farlig, utan vi kan bärga hem de 3 poängen till Kungshamn.