Izudin Velic   85" Anders Ralbring
Rickard Sivertsson
Christoffer Persson
Gabriel Roos     Publik: 75

Till drabbningen mot Lane var det återigen en handfull återbud p.g.a. skador, sjukdom och studentresor. Men vi lyckades få ihop en stark trupp ändå. Jag tycker att vi tar tag i matchen från start, och trillar boll bra på backen, vi skapar även en hel del lägen i första halvlek, och släpper till väldigt lite. Johan har en mycket fin nick bland annat, som deras Keeper får det svettigt på, men han lyckas styra bollen över. Sen har Filip ett bra skott som går i stolpen, vidare i huvudet på målisen och ut. Men det vassaste läget får nog ändå Helgesson, fri från någon meter lyckas han inte få ordning på kroppen, utan inspelet tar på låret och utanför. Till detta ska läggas ett par halvchanser också. Nej trots att halvleken slutar 0-0 så var vi mycket nöjda med vad vi såg från killarna.

I andra halvlek sjunker kvaliteten en aning, och Lane tillåts ha lite mer boll, men det känns ändå som vi har bra koll på matchen. Det ska dröja tills 61 min innan vi får hål på den för dagen mycket duktiga Lane målvakten. Målet tillkommer på en fast situation där Johan når högst i en nickduell och får bollen mot bortre stolpen, där dyker den evigt unge herr Ralbring upp och trycker bollen i nät. Givetvis var detta otroligt skönt och fullt rättvist. Efter målet flyttar Lane upp positionerna mer och mer, vilket ger oss stora ytor för omställningar. Vi skapar väl minst två frilägen, plus ett antal hörnor och ett par farliga frisparkar. Men 1-0 står sig matchen ut. Efteråt var vi mycket nöjda med både spelet och de 3 poängen, men vi måste göra mer än ett mål på alla chanser vi skapar.