Kungshamns IF - Vänersborgs FK

Anders Ralbring
Martin Pettersson
Markus Ingvarsson     Publik:  100

Ny hemmamatch mot ytterligare ett förmodat topplag. Förutsättningarna var perfekta denna fredags kväll för en trevlig fotbollsmatch mellan två lag som vill spela bollen längs backen. Tyvärr för KIF:s del är det VFK som gör detta bäst i första halvlek med härlig fart och fläkt och otrolig aggressivitet över hela banan. Vi försöker trots allt och kämpar hårt och får väl egentligen den första riktigt heta målchansen, men Plava får ej till avslutet. Istället blir det en snabb spelvändning som VFK utnyttjar till 0-1. Vi har ju som ovana att även släppa in 0-2 direkt efter avspark så även denna gång (här måste det bli skärpning). I slutet av halvleken gör VFK även 0-3, helt rättvist så långt.

Vi pratar i halvlek om att inte ge upp utan att försöka göra allt lite bättre i andra, vi bestämde oss även tidigt att göra ett par byten för att ge laget ny energi.

Även om VFK gör 0-4 i starten av andra så tycker jag att vi spelade upp oss otroligt mycket, och jag tycker även att vi var värda minst ett mål denna kväll. Hatten av till ett duktigt VFK, vill också berömma domarna för en bra match. Och ge Jesper Lindskog ett extra plus för ett härligt inhopp.
VFK var ett kul lag att möta och jag blir inte förvånad om de slutar i topp av serien i år. För egen del har vi nu mött tre lag som alla kommer kriga där uppe och har tagit tre poäng, vilket vi tycker är helt ok. Blir nu bara alla fulltränade efter skador och sjukdomar som härjat i truppen så tror vi att vi har stora möjligheter att plocka mycket poäng fram över. Forza KIF

-Magnus Olsson, KIF-