Trots riktigt bra spel och mängder av chanser fick vi nöja oss med oavgjort mot seriesegrarna Grebbestads IF. Matchen gällde klart mest för oss men i ett derby vill ingen förlora och några motivationsproblem syntes inte på våra gäster som spelade lika bra som förväntat. Grebbestad inleder matchen bäst och vi har svårt att få tag i bollen och har svårt att freda ytan mellan vår backlinje och mittfält. GIF skapar några halvchanser, bl.a. ett friläge som Björn lyckligtvis hinner först på och kan skopa bollen framför fötterna på framrusande GIF-forward. Efter kvarten spelad kommer vi mer och mer in i det och dominerar sista halvtimmen av 1:a. Vi skapar flertalet heta chanser och har dessutom en boll inne som dock blåses av offside. Oturen och en storspelande målvakt i GIF gör dock att ställningen är 0-0 i halvtid trots ganska hårt tryck från vår sida i halvlekens slutskede och halvtidsledning till oss hade varit fullt rättvist. GIF hade mycket svårt att komma ur vår press och vi kunde ganska ofta bryta bollen på mittfältet. GIF:s skickliga spelfördelare Markus Svensson raderades effektivt av Luven som hade stenkoll på Markus.

I paus försökte vi rätta till problemen i ytan mellan backlinje och mittfält och uppmuntrade killarna att fortsätta sätta tryck på GIF. Förr eller senare måste ju målen komma och vi hade gjort en riktigt fin avslutning på första halvlek.

Andra halvlek domineras kraftigt av oss, i alla fall de första 35 minuterna och vi skapar 5-6 jättelägen och ett antal halvchanser men bollen ville helt enkelt inte in. Nämnas skall GIF:s målvakt som svarade för i alla fall två "idioträddningar" där de flesta nog var beredda att notera mål för oss. Jag har inte personligen sett alla matcher i år men detta är förmodligen den spelmässigt bästa match vi gjort, mot ett mycket bra motstånd. Vi tryckte ner GIF rejält och vann allt som oftast tillbaka bollen snabbt efter bolltapp. GIF skapade inte mycket och det som skapades tog Björn effektivt hand om, gott att se Björn spela på denna nivå, en fantastiskt duktig målvakt. Med ungefär kvarten kvar tilldömdes vi straff efter en tilltrasslad situation som slutade med att Adam blev fälld. Izzu förvaltade straffen på bästa sätt och mycket, mycket rättvist 1-0 till oss. Starkt av Izzu att hålla nerverna i styr i det pressade läget. Efter målet sjunker vi omedvetet några meter längre ner i plan vilket vi inte skulle göra men som så ofta blir fallet när man är rädd om ledningen. Detta straffar sig när GIF med tio minuter kvar kan nicka in kvitteringen efter fint högerinlägg. Efter målet blir vi stressade och lite osorterade vilket leder till två jättelägen för GIF, ett friläge som Björn räddar fenomenalt och ett hårt, lågt, skott från nära håll. Vi skapar inget mer av värde efter GIF:s kvittering och 1-1 står sig till slutsignalen.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi spelmässigt gör en mycket bra match, det var generellt en riktigt bra division 4 match där vi är, över 90 minuter, det bästa laget. Ett tag var det vi mot GIF:s duktige målvakt. 1-1 är visserligen en poäng mot seriesegrarna men det borde helt klart varit tre, vi får dåligt betalt för vårt fina spel men man skall också komma ihåg att GIF hade två riktigt heta chanser i slutet så med ännu mer missflyt hade vi t o m kunnat förlora matchen. Jag är väldigt nöjd med samtliga killar i laget som sliter som djur och spelar bra fotboll. Vill ge extra cred till Luven (genomgående mycket bra), Izzu (starkt att hålla nerverna i styr) och Björn (matchavgörande räddningar på slutet). Nästa vecka avslutas seriespelet med match borta mot IF Viken och det kommer inte bli lätt men spelar vi som mot GIF måste Viken göra en kanonmatch för att slå oss, den saken är helt klar. Vill också tacka för publikstödet där uppmuntrande ord hördes under hela matchen.


-Thomas Sernemo, KIF-