Erik Andersson   71" Daniel Slätteskär
Anders Ralbring   89" Jonatan Gerrbo
Adam Orstam
       Publik: 150

I årets sista hemmamatch kom också årets första hemmaförlust, tillika mot våra värsta rivaler Lysekils FF, tungt är bara förnamnet. Första halvleks inledning präglas av stressat spel och dålig ordning på passningar. Ju längre halvleken går desto mer tar vi över och är det dominerande laget. När vi lyckades få ner bollen på backen och inte spela som våra motståndare (långa bollar) så lyckades vi också skapa chanser. Första läget har Gerra som kommer helt fri i straffområdet efter ett fint anfall men LFF:s målvakt gör tyvärr en bra fotparad. Efter det kommer Hector och Luven 2 mot 1 i straffområdet men tyvärr når inte Luven Hectors passning och chansen rinner ut i sanden. Bosse slår sedan ett hårt inlägg mot bortre men Gerra lyckas inte styra nicken på mål. Det känns som en tidsfråga innan vårt ledningsmål skall komma, Gerra får senare en ny chans, denna gång ett inlägg från vänster till en helt omarkerad Gerra på bortre stolpen, tyvärr hamnar nicken rakt på målvakten. Efter det har Luven en tung frispark någon meter utanför stolpen. I halvlekens slutskede har vi sedan ett riktigt bra frisparksläge från ca.20 m men skottet tar i muren. LFF skapade inte mycket, en bra chans bjuder vi på efter slarv i backlinjen, skottet lyckligtvis utanför. Utöver det har våra motståndare en bra frispark som Matte räddar snyggt. 0-0 i paus och vi känns som det starkare laget, vi ligger allt som oftast rätt i våra positioner och kan på så vis ställa om mot våra motståndare när vi erövrar bollen. Vi spelar stabilt försvarsspel och släpper inte till särskilt många chanser utan det känns hyfsat tryggt. Problemet är att vi inte har den ledning vi borde haft sett efter chanserna.

I paus pratar vi om tålamod, att försöka vända kant oftare (spelade mestadels på vänsterkanten i första halvleken) och att rulla bollen ännu mer på marken eftersom vi under den första halvleken märkte att våra motståndare då fick problem.

Inget av detta blir verklighet i den andra halvleken som nog får betecknas som rent bedrövlig från vår sida. Plötsligt får vi ett väldigt långt lag och kan på så vis inte hota bakom deras backlinje. Vi missar passningar, första touchen är dålig och vi värderar ideligen fel. När vi har chans att slå in bollen i straffområdet väljer vi istället att försöka dribbla 3-4 motståndare med resultat att vi åker på kontringar istället. Andra halvlek blir mest kamp och långa bollar från båda lagen vilket passar LFF bättre än oss då deras tunga anfallare gör det jobbigt för oss. Vi lyckas inte alls få igång något anfallsspel men det gör i och för sig inte våra motståndare heller men det är ändå dem som gör 0-1 efter en fast situation som slås hårt in mot Matte i mål och LFF:s Rikard Maront touchar bollen in i mål. 0-1 och blytungt för oss. Kort efter målet får dessutom Slätteskär sitt andra gula kort och utvisning som följd vilket inte direkt gör saker och ting lättare (en utvisning som förstärktes rejält av LFF:s gapiga bänk som tilläts stå och skrika efter varje närkamp matchen igenom …). Vi försöker trots utvisningen satsa framåt och börjar spela 3-3-3 med ca.15 minuter kvar. Ralen kom in som centerforward och vår tanke med det var att försöka mata in inlägg och att Ralen då skulle kunna stångas mot LFF:s mittbackar. Vi får inte den effekt vi önskat, delvis beroende på aggressiva motståndare men också p.g.a. oskicklighet och felvärderingar av oss. När vi hade mycket folk i boxen och bra möjlighet till inlägg valde vi istället att dribbla och tappade bollen och när vi väl bestämde oss för att slå in bollen hamnade den bakom mål. Det var istället LFF som skapade den bästa chansen, David Karlsson fick ett friläge som Matte räddade snyggt med en benparad. 0-2 skulle också komma, straff på övertid. yvärr åkte vi på en ny förlust mot LFF och det känns bittert, speciellt med tanke på att vi borde haft ledningen efter första halvleken men gör man inte mål får man oftast tillbaka det i form av insläppta mål. I den första halvleken tycker jag vi spelar helt ok faktiskt men den andra är rent ut sagt bedrövlig. Våra motståndare är betydligt bättre i denna match än i vårmötet på G-vallen som vi var helt överlägsna i (trots förlust) och det är bara att gratulera LFF till segern som var välbehövlig för dem. Jag måste ge våra motståndare cred för jag tycker LFF gör en riktigt bra andra halvlek, spelar med en ruskig inställning och hela tiden aggressivt och får på så vis matchen dit dem vill. För oss innebar förlusten att vi nu är helt utan chans att nå kvalspel (står nu mellan IFK Strömstad och Vallens IF) och det gäller nu att avsluta snyggt mot Stenungsunds IF borta och sen ladda för nästa säsong. Kan vi behålla laget (vilket jag tror och hoppas vi kommer kunna göra) så tror jag vi kan förbättra oss ytterligare till nästa säsong och kan Bickel och en skadefri Wickins vara med från start och hela säsongen så tror jag mycket på oss nästa år, dessutom tror jag våra yngsta killar kommer fortsätta utvecklas vilket kommer göra oss starkare. Vi kommer fortsätta försöka utveckla vårt spel och försöka göra det bättre och oftare. Nästa års fyra kommer säkerligen bli tuffare än i år eftersom det i dagsläget ramlar ner två lag från division 3 i vår serie. Förutom det kommer SAIS in som nykomlingar så det blir roliga derbymatcher även nästa säsong och då får vi hoppas på bättre derbyfacit än i år. Till sist något positivt, Izzu blev på söndagsmorgonen pappa till en liten son,