Anders Henriksson

Andreas Öster
Anders Regnell
Fredrik Stjerndahl

I den här matchen hade vi sista chansen till att få spela div III-fotboll även nästa år. Väster är också ett lag som är med i kampen om att få hänga kvar. Den första delen av halvleken är jämn men Väster är något skarpare när det gäller att komma fram till målchanser. Jag känner dock att vi gott och väl är bra med i matchen och att det ska finnas bra möjligheter till att kunna vinna matchen. Vi har en bra inställning och ligger bra i våra positioner. I mitten av halvleken gör så Väster 1-0 och i samband med det så sjunker vi i standard och resten av halvleken har Väster ett klart kommando. Vi tappar i energi och presterar ett osäkert passningsspel där vi är stressade i besluten och inte tillräckligt koncentrerade och noggranna och visar också upp en dålig teknik. Vi lyckas inte heller med att ta oss in i ytor på ett sätt som hotar våra motståndare. Första halvlek är svag offensivt, det är bara Jonny Arvidsson som har en kvalificerad målchans. Defensivt fungerar positionsspelet i backlinjen bra, några mittfältsspelares defensiva arbete är däremot mycket svagt. Båda deras mål förorsakas av att två av våra spelares individuella försvarsagerande inte är godkänt, rentav stora misstag. Andra halvleks första del motsvarar i stort händelserna under första delen av första halvlek. När vi sedan reducerar deras ledning med ungefär 20 minuter kvar att spela får vi lite mer kraft och producerar ett antal tydliga målchanser utan att vara tillräckligt skickliga i avslutslägena, dessutom fick vi ett mål bortdömt för offside (vilket kändes korrekt). Målet gjordes av Anders Henriksson som nickade in en hörna slagen av Keith Pettersson. Väster kontrar sedan in 3-1 med ett par minuter kvar när vi chansar med att lyfta fram många spelare. Om jag ska summera så är det en relativt jämn match där Väster har något fler klara målchanser och är effektivare i dessa lägen plus att de inte gör de stora misstag som vi gör i känsliga lägen. I övrigt kan nämnas att vi behöver bli effektivare i besluten och stärka vår relation med bollen för att vi ska kunna konkurrera till oss en div III-plats. Dessutom behöver fler spelare bli tvåvägsspelare för att vi ska kunna hålla en nivå som ger oss status att kunna hålla oss kvar i div III-sammanhang. I och med den här förlusten är div III-äventyret slut för den här gången. Naturligtvis är det tre matcher kvar men nästa år är vi inte med på den här nivån. Positiva insatser i den här matchen tycker jag att Björn Johansson, Alexander Bickel och