IK Oddevold - Kungshamns IF     3-0  (2-0)

Anders Henriksson

Robert Nilsson
Martin Albertsson
Felix Hansson

I den andra träningsmatchen för året gör vi en bra prestation. IK Oddevold tar kommandot i matchen omgående och gör också 1-0 mycket tidigt, efter en individuellt bra prestation av Morgan Hansson. Oddevold fortsätter att trycka på under första halvtimmen där deras båda yttermittfältare får dominera matchbilden och 2-0 kommer också under denna period. Här behöver vi använda metoder för att plocka bort motståndare som dominerar matchbilden med framgång. Det handlar om samarbete i försvarsspelet, där pressen och försvarspositionen behöver förändras. Första halvtimmen av andra halvlek är riktigt bra från Kungshamn och vi är till och med det dominerande laget spelmässigt. Vi saknar dock den riktiga spetsen i matchen för att skapa tillräckligt med bra målchanser. Anders Henriksson lyckas dock ta sig fram till ett par riktigt vassa målchanser, där han också gjorde ett mål vilket dock blev bortdömt för offside. Han kunde också belönats med straffspark vid två tillfällen. Oddevold kom tillbaks sista kvarten och tog över taktpinnen igen och skapade också ett antal målchanser. Mycket onödigt gör de 3-0 på straff efter att två utav våra spelare tar dåliga beslut. Min summering av matchen är att vi gör en bra insats, det kändes också som att spelarna delar den uppfattningen. Vår resa går i en positiv riktning. Något som vi behöver förbättra framöver är att använda våra yttermittfältare på ett effektivare sätt, både i försvars- och anfallsspelet. Positionsspel och press är två andra framgångsfaktorer. Spelare som jag tyckte var extra bra i denna match är